Szerencsére sikerült elhelyezkednem egy magániskolában

B.J. története:

Ált. iskolai tanító vagyok. 36,5 évet tanítottam, az első 4 év kivételével Budapesten. Elegem lett az ingyen helyettesítésekből, a szánalmasan alacsony fizetésből. Az iskola igazgatónője viselkedéséből, a sorozatos megalázásokból. Amit most beküldök ide, azt a levelet a PDSZ jogászának írtam.

2023. szeptember 29-én nyilatkoztam, hogy nem fogadom el a státusztörvényt.
Azóta több atrocitás is ért az iskolaigazgató és a tankerületek által is.
Felsorolnám ezeket:
1. Az iskola igazgatónője nem akarta kiadni a megmaradt szabadságaimat. S jogász által megírt levél következményeként másnap megkaptam az 5 nap szabadságot.
2. Az őszi szünet előtt október 24.-től 31.-ig táppénzen voltam, így nem tudták kiadni a szabadságokat, így pénzben kellett megváltaniuk.
A tankerület a munkabér kifizetésekor “véletlenül elfelejtette” azt számfejteni. Amikor ezt jeleztem, pótolták, de az 5 nap helyett csak 4-et akartak elszámolni. Ezt is kifogásoltam, s így sikerült megkapnom december 19-én a teljes összeget.
3. 36,5 év közalkalmazotti jogviszonyom után 1 havi végkielégítést kaptam a Közép-Pesti Tankerülettől. Ők ugyanis csak 5 évet vettek figyelembe, amit abban a tankerületben tanítottam, ez 4 év, plusz 1 év, amit az előtte lévő tankerületben töltöttem, és áthelyezéssel váltottam iskolát. Pedig az előtt is áthelyezéssel kerültem az előző tankerülethez.
4. Decembertől tanítani szerettem volna, ezért novemberben állásinterjún voltam egy szintén Közép-Pesti Tankerület /onnan jöttem el/ fenntartású általános iskolában óraadói állás miatt. Első osztályba kellettem volna tanítani a fő tantárgyakat. Az igazgatónő beküldte a személyi anyagomat a tankerületbe, ahol elutasították a felvételemet. Erről bizonyítékom is van. Ez egy e-mail, amit nekem küldött az iskolavezető, viszont benne maradt az ő levelezése a tankerülettel.
5. Mivel csak 1 havi végkielégítést kaptam, januártól el szerettem volna helyezkedni egy 2. kerületi állami fenntartású általános iskolában. Többször is meglátogattam a gyerekeket, a leendő osztályomat, egyeztettem a tanítónővel, akivel együtt tanítottam volna. December 19-én odaadtam az iskolaigazgatónak az összes anyagomat, amit ő még aznap bevitt a tankerületbe. Ez a férfi azóta sem hívott fel, hogy mi van az állásommal, nem küldte vissza a papírjaimat sem. A kolléganővel /aki a tanító párom lett volna/ üzente meg, hogy a tankerület utasítására nem vehet fel a státusztörvény el nem fogadása miatt.
6. Ezután levelezni kezdtem egy 4. kerületi általános iskola igazgatóhelyettesével állásügyben. Mondtam neki, hogy elutasítottak a 2. kerületi iskolából, kérdezze meg az ő tankerületüket, nehogy úgy járjak náluk is. Ő fel is hívott valakit az Észak-Budapesti Tankerületben, ahol azt az információt kapta, hogy ők nem tudnak arról, hogy nem vehetők fel a státusztörvény miatt távozó pedagógusok. Január 8-án bementem az iskolába, ahol az igazgatónő “felvett”, már a következő tanév első osztályát nekem szánta adni. Itt is kitöltöttünk minden iratot, lemásolta a papírjaimat. Azóta is a tankerület engedélyére várunk, hogy felvehessen. Arra nem voltak képesek a tankerülettől, hogy válaszoljanak az iskolavezetőnek.


Aztán szerencsére sikerült elhelyezkednem egy magániskolában.


Posted

in

by

Tags:

Hozzászólások

Hozzászólás

Működteti a WordPress.com.