Régen vártam erre a napra

Forrás

Bea néni írása:

Különleges poszt, különleges nap… nemcsak azért, mert a kisebbik lányom ma lett 15 éves, hanem mert ma beadtam a lemondásomat.

Régen vártam erre a napra.

Jobb lett volna, ha a nyáron következik be, de kormányunk jóvoltából, csak mától jár a végkielégítés… Jövőre lenne a 25 éves jubileumom, bár konkrétan csak 9 évet töltöttem a közoktatásban, de az 1999-es diplomázásom óta közalkalmazottként dolgoztam az oroszlányi József Attila Általános Iskolában, majd a Savaria Múzeumban, aztán a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskolában. Az elmúlt években igyekeztem diákokat, felnőtteket edukálni, megszerettetni a történelmet, a múzeumok világát, a régészetet, helytörténetet, hagyományőrzést. Ahogyan egy régi Vas népe cikkben írták, “nekem az életem és nem a munkám a múzeum és a történelem”, tehát nem ezeknek és a gyerekeknek fordítottam ma hátat, hanem a rendszernek… Nem vagyok hajlandó aláírni és támogatni ezt a törvényt!

Bízom benne, hogy amit eddig tanítottam, példaként állítottam az emberek, diákok, szülők, nagyszülők elé, annak lesz foganatja, és a demokrácia, a szabadság, az elfogadás és a szeretet győzedelmeskedni fog!


Posted

in

by

Tags:

Hozzászólások

Hozzászólás

Működteti a WordPress.com.