A szívem 34 darabra hullott

Egy újpesti pályaelhagyó pedagógus írása:

“Nem jó türelem az, amikor hagyod, hogy rabszolgává tegyenek, pedig szabad is lehetnél.”

Ma eggyel gyarapítom a pályaelhagyó pedagógusok számát. A szívem 34 darabra hullott, a világom összedőlt. Utolsó üzenetem az osztályomnak:

Legdrágább #team11b!

Hosszú ideje tartó gyötrődés, agyalás, mérlegelés és megszámlálhatatlan átsírt éjszaka után hétfőn aláírtam a lemondásomat. Ez azt jelenti, hogy szeptemberben már nem fogunk találkozni a Csokonaiban.

Szeretném, ha tudnátok, hogy elsősorban nem a fizetésem miatt tettem így, hanem azért, mert nem vagyok hajlandó kiszolgálni egy olyan rendszert, ami elveszi tőletek a jövőtöket!

Én olyan jövőt szeretnék nektek, amiben a lehetőségeket nem elveszik tőletek, hanem szabadon élhettek azokkal. Amiben a kapukat nem bezárják előttetek, hanem szélesre tárják azokat, hogy bátran átléphessetek rajtuk. Amiben nem elavult és értelmetlen lexikai tudást öntenek a fejetekbe, hanem a világ történéseire nyitott és gondolkodó emberekké nevelnek titeket. Nem szolgálhatok egy olyan rendszert, amiben bűn gondolkodni, amiben bűn felszólalni, amiben nem lehettek szerelmesek abba, akibe csak akartok.

Ha maradok, szemlesütve és megtört gerinccel kell tűrnöm mindazt, amit veletek készülnek tenni. De ti sokkal többet érdemeltek ennél, ezért ezt nem tehetem. Nem bólinthatok rá mindenre. Az nem én lennék.

Az elmúlt két év veletek a sors legnagyobb ajándéka volt számomra. Rengeteget tanultam tőletek, mellettetek igyekeztem minden nap egyre jobb lenni, hogy ti a legjobbat kaphassátok. Minden percért, minden kalandért, minden nehéz helyzetért örökké hálás leszek nektek!

A szívem 34 kis darabkáját hagyom hátra, soha nem leszek már ugyanaz, aki előttetek voltam. Itt vagyok és leszek nektek továbbra is, számíthattok rám mindenben, ahogyan eddig is, csak már nem az intézmény falai között.

Az utolsó házi feladatom pedig ez: Soha ne hajtsátok meg a gerinceteket! Jogotok van szabadnak lenni! Jogotok van tanulni, jogotok van boldognak lenni, és jogotok van (úgy igazán) szabadon szeretni!

Kérlek titeket, ne haragudjatok rám! Én tiszta szívemből, őszintén szeretlek mindannyiótokat, amíg világ a világ!

Szeressétek ti is egymást, de legfőképpen magatokat!

Forrás


Posted

in

by

Tags:

Hozzászólások

Hozzászólás

Működteti a WordPress.com.