Levél, a megosztottság hátrafelé nyilazó kommentlovasainak!

Ezen írás címzettjei ezúttal nem szimpatizánsaink, hanem, a velünk egyet nem értők, az örök kritikusok, a fotelforradalmárok, a “szerintünk ennek így semmi értelme” kommentek lelkes írogatói, és a  Fidesz szavazók. Azok a honfitársaink, akik éppen úgy károsultjai az állami szolgáltatások egyre romló színvonalának, mint mi, csak valami elvakult politikai szűrőn keresztül szemlélve a világot, nem látják, hogy az eddig folyósított, évente egy Marshall segéllyel felérő EU-s támogatásból már rég nem itt kellene tartanunk.

Szóval Kedves Kétkedő Sokaság!

Amint azt már korábban többször és nyomatékosan leírtuk, a hazai pedagógus társadalom egy része, jó néhány éve tiltakozik, és hallatja a hangját, Te pedig ha és amennyiben a fent felsorolt sokaság tagja vagy, akár ellenzéki, akár fideszes oldalon, szüntelen kritizálsz. Mielőtt legközelebb klaviatúrát ragadsz, és hátrafelé nyilazós vad kommentelésbe kezdesz, az alábbiakat kérlek vedd számításba! 

Mi egy jellemzően elnőiesedett úgynevezett rózsaszín galléros munkavállalói szektor, sokszor (megfelelő házastárs hiányában) komoly munkavállalói szegénységben élő, nyugodtan ki lehet mondani, elnyomott rétege vagyunk. Sok más szektorhoz képest, nevesül: egészségügy, szociális szféra, kkv-ék, közlekedési vállalatok- MÁV/Volán/helyi közlekedési vállalatok, stb… mégis képesek voltunk definiálni önmagunkat. A sokat hiányolt összefogás alapjait, úgy ahogy, de megvalósítottuk, hisz civilek, szakszervezetek, és olykor az ellenzéki pártok teljes ügyközpontú cselekvését sikerrel generáljuk évek óta. És igen megosztottak vagyunk mi is, hiszen egy megosztott társadalom, fullasztó levegőjét szívjuk mi is, mitől is állnánk mindezek felett?

Mindezen felsorolt dolgok ellenére, vagy tán éppen ezek miatt, mi büszkén és emelt fővel nézhetünk a jövő szemébe. Mi ezt tudjuk, mi így vagyunk képesek a cselekvésre, de cselekszünk. Amikor legközelebb az összefogás hiányát kommenteled, jusson eszedbe, hogy éppen a te soraid repesztik a keletkező összefogás törékeny burkát. Ne azt nézd, mit nem csinálunk jól, hanem támogass, szerveződj, csatlakozz! Gyere el tüntetni, hozz magaddal, egy eü dolgozót, egy pultost, vagy egy buszsofőrt.  Csatlakozz aktivistaként, a számos szervezet egyikéhez, aki tárt karokkal és nyitott módon vár téged is! Tanítanék, Noár, aHang, Civil Bázis, OKA, támogasd és olvasd a szabad sajtót, vagy írj nekünk, ha van releváns történeted. 

Egy dolgot ne tégy, ne írogass kontraproduktív, örökösen kritizáló posztokat, agresszív kommenteket! Amennyiben velünk, vagy a felsorolt szervezetekkel végképp nem tudsz azonosulni, úgy kérlek próbáld ki magad a szervezésben. Szervezz saját közösséget, tüntetést, fórumot, vagy bármit. Amint így teszel, rögvest szembesülsz majd vele, hogy mennyire nem könnyű, de nem baj, mert legalább megpróbáltad Te is. Köszönjük Neked ha ezt elolvastad, és hálásak vagyunk Neked, ha eztán megértőbb, pozitívabb és cselekvőbb leszel. 

Silujzi


Posted

in

by

Tags:

Hozzászólások

Hozzászólás

Működteti a WordPress.com.